Σδούκος Facebook
Loading...

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η εταιρεία μας έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει αποτελεσματικά συστήματα Διασφάλισης της ποιότητας. Είναι μάλιστα πιστοποιημένη με τα πιο σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα Ασφάλειας Τροφίμων και συγκεκριμένα το IFS Food Standard Issue v.7 και ISO 22000: 2018. Επιπρόσθετα η εταιρεία μας εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης Rainforest Alliance σε ότι αφορά την Εταιρική Κουλτούρα σε θέματα αειφορίας περιβάλλοντος, πρότυπα εργασίας-υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και την επιχειρηματική ηθική.

Ο Ποιοτικός Έλεγχος στην ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε. είναι το σημαντικότερο κομμάτι του κεφαλαίου διαχείρισης ποιότητας, το οποίο ξεκινά απο την παραλαβή των Α' υλών και ολοκληρώνεται με την παράδοση των τελικών προϊόντων στον πελάτη.

Η εταιρία μας διαθετει πρότυπο εργαστηρίο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί καθημερινους έλεγχους στις παραλαμβανομενες πρωτες υλες καθως και τα τελικά προϊόντα. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται αφορούν:

  • Φυσικά χαρακτηριστικά (μέγεθος καρπού ,σπασμένοι καρποί κτλ),
  • Χημικά χαρακτηριστικά (υγρασία, αφλατοξίνες, ποιότητα λαδιών κτλ),
  • Μικροβιολογικά χαρακτηριστικά (ζύμες- μύκητες κτλ.)και
  • Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (χρώμα, γεύση, άρωμα) των προϊόντων.

Οι επεξεργασμένοι ξηροί καρποί χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας για την διατήρηση της γεύσης τους.

Οι πρώτες ύλες, αρχικά, φυλάσσονται σε ψυγεία όπου οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι οι κατάλληλες ώστε να διατηρούνται στην αρχική φυσική τους κατάσταση μέχρι τη στιγμή της επεξεργασίας τους.

Στη συνέχεια προκαθαρίζονται με αέρα και περνούν απο κόσκινα για την απομάκρυνση των ξένων σώματων και ύστερα ακολουθεί το ψήσιμό τους στους φούρνους. Εκεί έχουμε την δυνατότητα να αλατίσουμε ελεγχόμενα και να ψήσουμε σε αέρα.

Όλοι οι επεξεργασμένοι ξηροί καρποί συσκευάζονται άμεσα σε προστατευτική ατμόσφαιρα (άζωτο) και αφού περάσουν από ανιχνευτές μετάλλων αποθηκεύονται σε ελεγχόμενες συνθήκες μέχρι να διατεθούν στους πελάτες μας.

Με τη βοήθεια του σύγχρονου εξοπλισμού και του συστημάτος ERP που χρησιμοποιήσουμε κάθε παραγωγή για εμάς αποτελεί μια παρτίδα. Για κάθε παρτίδα έχουμε τα πλήρη στοιχεία της πρώτης ύλης και όλων των παραμέτρων των παραγωγικών διαδικασιών (χρόνος και θερμοκρασία ψησίματος, υγρασία προϊόντος κτλ.) οι οποίες είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις των πελατών μας αλλά και με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς (ιχνηλασιμότητα).

Απώτερος στόχος της ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε. είναι να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή του τελικού καταναλωτή προσφέροντας του αγνά, σύγχρονα και ποιοτικά προϊόντα.